STEM ontwerpt een mobiele keuken

Het vierde jaar van de studierichting STEM kreeg in september een opdracht die volledig binnen de opleiding past: ontwerp een mobiele keuken voor Sint-Ursula fietst waardoor er sneller en efficiënter gekookt kan worden op de fietsreis.

Tijdens een infosessie kregen de leerlingen de criteria van de kookploeg: er dient rekening gehouden te worden met ergonomie, gewicht van de kar, rijbewijs, gemakkelijke te onderhouden, veiligheid, stabiliteit, milieuvriendelijke energie,… en plek voor een kruidenrek. Het geheel moet binnen de vooropgestelde budgetten gemaakt kunnen worden.

Dinsdag 15 januari was de presentatie voor de jury. Een maquette met 3D printer, lasercutter, lego,…. werd voorgesteld en kritisch bekeken. Heel wat frisse ideeën passeren. De leerlingen hebben creatieve en realistische oplossingen bedacht. Bedankt aan alle leerlingen en begeleidende leerkrachten. We hebben heel wat input gekregen om nu daadwerkelijk de mobiele keuken te maken. Bedankt voor jullie enthousiasme en ontwerpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *