Startdag, de dag dat alle deelnemers uit de startblokken vliegen

Nadat de ambassadeurs al een tijdje zich voorbereiden om met eigen ogen en oren te ervaren wat de meerwaarde van een fiets kan zijn voor de ontwikkeling van kinderen in Oost-Afrika, zijn vandaag alle fietsers mee uit de startblokken gevlogen. 41 fietsers hebben vandaag een hele dag het project Sint-Ursula fietst leren kennen.

Tijdens de voormiddag leerden de fietsers tijdens een spel dat begeleid werd door de ambassadeurs de ongelijkheid in de wereld kennen. Ze kropen in de huid van verschillende personages, hadden al dan niet toegang tot een fiets, zochten in Lier naar sociale instellingen, beantwoorden kennisvragen, ondergingen gebeurtenissen, verdienden punten door een applaus te geven voor mensen die het openbaar vervoer gebruiken, … Het spel had als doel om alle duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (de opvolgers van de millenniumdoelstellingen) te vervolmaken. Voor het ene personage ging dat vlotter dan voor de andere personages. Sociale ongelijkheid, kansen hebben en die benutten en bovendien de meerwaarde van een fiets werden duidelijk gemaakt.

In de namiddag stonden verschillende workshops op het programma. Hoe moet je trainen en op je fiets zitten? Hoe kom je sportief de winter door? Wat is goede voeding voor het sporten en wat moet je doen bij de eerste wondjes? Welke maat van sportkleding heb je? Hoe word je lid van onze groep op Strava waar reeds alle trainingen op te vinden zijn? Hoe zit het met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in Oeganda? En hoe ga je als groepje de sociale inspanningsverplichting aan om geld in te zamelen voor leeftijdsgenoten in Oeganda? Elk groepje maakt reeds kennis met hun mentor (extra begeleidende leerkrachten) om een eerste brainstorm te houden omtrent de mogelijkheden om geld in te zamelen. Het ziet er veelbelovend uit!

Het is een heerlijke bende. Het is fijn om jongeren zich te zien inspannen voor zichzelf en een ander, om energie en onbehouwenheid te merken en nieuwe ontluikende vriendschappen op te merken.

Wij zijn vertrokken! En hoe!!

Comments 2

  1. Ongelooflijk veel succes, voldoening, sportieve uitdagingen, toffe momenten samen, … ik blijf dit een super project vinden. Jullie zitten in ons hart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *