School-in-a-Box

CooP-Africa en Sint-Ursula Fietst draait in hoofdzaak rond toegang krijgen tot de kansen die er zijn. We zamelen geld in voor leerlingen zodat zij dankzij een fiets naar school kunnen gaan. Alleen kampt het onderwijs nog met problemen. Problemen die tamelijk eenvoudig op te lossen zijn. Iets wat Unicef met hun School-in-a-Box project probeert op te lossen. Het is dat idee dat we mogen lenen, en willen lanceren op onze Campus.

Ter illustratie: Onder andere dankzij de ontwikkelingssamenwerking met België heeft 95% van de leerkrachten in Oeganda een opleiding genoten. Dit heeft gezorgd voor een toename van de kwaliteit van het onderwijs. Alleen bereikt maar 65% van de leerlingen de eindtermen wiskunde en 80% de eindtermen taal. Dit is enerzijds te wijten aan het niet (uitgerust) op school geraken en anderzijds aan een enorm tekort aan pedagogisch materiaal. Slechts 5% van de leerlingen en de leerkrachten heeft hier toegang toe. Daarom verzamelen wij op onze campus School-in-a-Box.

Een School-in-a-Box is een metalen of kartonnen doos waarvan de inhoud voldoende is voor 40 leerlingen en 1 leerkracht om onderwijs te volgen en te geven gedurende 1 jaar. De inhoud staat los van cultuur, religie of gender zodat het overal inzetbaar is. Op verschillende plekken in de school staan dozen klaar waar leerlingen materiaal dat ze niet meer gebruiken, mogen achterlaten. Het is niet de bedoeling dat er nieuw materiaal wordt aangekocht, maar dat leerlingen én leerkrachten hun bureau en rugzak uitmesten op zoek naar schoolmateriaal dat ze te veel hebben. 24u na de start van de actie is er al aardig wat ingezameld. Dat belooft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *