Lessenmarathon

Voor al degenen die hebben meegedaan aan de lessenmarathon, hopelijk zijn jullie al een beetje bekomen!

Voor al degenen die niet hebben meegedaan en zich afvragen wat een lessenmarathon precies is, je hebt wat gemist!

Een lessenmarathon is een speciale actie waarbij een groep leerlingen 24 u lang lessen volgt -ja, dat is dus heel de nacht door- en zich daarvoor laat sponsoren voor een goed doel! Deze lessenmarathon werd georganiseerd ten voordele van Sint-Ursula Fietst, om met het ingezamelde geld fietsen te kunnen kopen voor kinderen in Oeganda!

Er waren twee klasgroepen, één met leerlingen uit het vijfde jaar en één met leerlingen uit het zesde, die afwisselend bepaalde lessen kregen. Natuurlijk hebben we ook soms met de volledige 32 samen les gekregen om voor meer sfeer te zorgen!

Nu, als we lessen zeggen, moet je je geen alledaagse schoolleerstof voorstellen. Alle leerkrachten hadden veel moeite gedaan om met speciale, boeiende lesonderwerpen af te komen. Zo hebben we onze eigen kleine raketjes kunnen afschieten bij de les pyrotechniek, hebben we alle indommelende hersencellen wakker kunnen schudden bij de verschillende danslessen, en hebben we persoonlijke sleutelhangers kunnen maken met de lasercutter van STEM! Daarnaast hebben we onze creativiteit volledig kunnen loslaten bij het schilderen van surrealistische meesterwerken, bij de les expressie of muziek, of bij het schrijven van een Engels liefdesgedicht. We hebben een nieuwe interesse gekregen voor de wetenschap dankzij een les in gentherapie en een wetenschapsquiz, en voor de kazoo, die een perfect begeleidend instrument voor Franse karaoke vormde! Last but not least, zijn we ook in het midden van de nacht door Lier gaan lopen met de meest foute fluo aan, inclusief felle fluoverf en lichtgevende armbandjes. Na enkele rustgevende, actieve of vertouwensoefeningen (die bijna eindigden met een paar leerlingen in de Nete, maar gelukkig bijna) hebben we blacklight hockey gespeeld en zijn we losgegaan op Just Dance!

Maar boeiende lessen alleen is natuurlijk niet genoeg om een hele nacht klaarwakker door te komen, want de cateringploeg van Podium heeft ons uitgebreid verwend met spaghetti, snacks en heerlijke koffiekoeken in de ochtend!

We zullen pas tegen 1 februari precies weten hoeveel geld er ingezameld is, maar we zijn er vrij zeker van dat we minstens 10 kinderen in Oeganda er een fiets mee gaan kunnen geven!

Kortom, het was een gigantisch succes, zowel het geld inzamelen als het 24 uur lang amuseren!

Sabeth

Comments 1

  1. Fantastisch al die ideeën voor het goede doel. 10 fietsen is alweer 10 jongeren en tegelijk 10 families waarvoor het leven wat gemakkelijker wordt.
    Onze trots als grootouders van Lieselot groeit steeds meer. En na het reisverslag kunnen we alles veel concreter voorstellen. Bedankt voor dit verslag. Het maakt ons blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *