Etappe 9

Het was heet vandaag. Na een korte nacht en positief nieuws uit het ziekenhuis kroop de energie terug in de benen. Veel kilometers met relatief weinig hoogtemeters. Hoewel… een frisse wind langs de rivier maar in een vermoeiende hitte met benen die moe zijn.

Er werd gestampt en geduwd, getrapt en gezweet, maar ook gelachen en gemotiveerd. De eindmeet is in zicht. Niet enkel van de zesde editie, maar ook van de dag. De camping heeft een zwembad!! De ene groep was op tijd om te genieten van een deugddoende duik, de andere kwam pas aan na sluitingstijd. De begeleiding ging bijna smeken om toch een uitzondering te maken, de groep toonde hun meest empatisch gezicht…maar het mocht niet baten. Tot de uitbaatster op haar fiets zat, zich het verhaal can de reis zich voor de geest haalde en besloot haar afspraak af te zeggen zodat de andere groep ook kon genieten van het chloorwater.

En zo´n gebeurtenissen typeren het project. We vragen er niet om, maar mensen geraken op de 1 of andere manier gecharmeerd. Door de kookkar of de fietsenstalling, door het engagement van de leerlingen of de sfeer en visie van het project. De voorbije dagen zijn heel wat voorbijgangers op de weg of de camping gestopt om hun nieuwsgierigheid te bevredigen. En dat gevoel werd omgezet in bewondering.

En zo komen we aan de laatste avond van de zesde editie, waarop leerlingen leerden kaarten, waar grenzen zijn verlegd en humor een communicatiemiddel mag zijn. Het is stil op de camping, want morgen staat de laatste etappe op het programma maar is onze heerlijke cocon ook voorbij. We kijken uit naar het slotstuk maar niet omdat het een slot is. We zijn trots op wat we hebben mogen verwezenlijken…en dat als 1 groep.

Morgen hopen we om 17u de voet van de laatste beklimming te bereiken. Het weer zorgt voor een onzekere factor maar we houden jullie via sociale media op de hoogte. Iedereen is welkom om ons de laatste kilometers naar boven te juichen: onderaan, halverwege op de parking of bovenaan. Op deze laatste plek hoopt de logistieke ploeg een plek te krijgen zodat we als 1 team de eindmeet halen. Nadien is iedereen welkom op de camping voor een drankje en een borrelhap op de camping. We sluiten de zesde editie graag af met iedereen die ons project steunde.

Comments 8

 1. Natuurlijk zullen we er zijn om jullie de laatste kilometers naar boven te supporteren! De kans om deze topploeg live aan het werk te zien, laten we niet liggen. Doortrappen… nog efkes!

 2. Respect, respect, respect….voor jullie allemaal!
  Een reis die jullie nooit zullen vergeten.
  Goed gedaan allemaal. Tot morgen!

 3. Alweer een knappe prestatie… Respect 💪🤜. Geniet nog van de laatste km van deze onvergetelijke fiets&groeps ervaring… herinneringen voor t leven ❤️😎
  1000x bedankt aan alle begeleiders 🤩👏

 4. Fijn om jullie wedervaren te kunnen volgen. Fijn dat we vanuit onze luie zetel mee mogen genieten ;-).
  Jullie mogen fier zijn op jullie prestatie !!! Bravo allemaal, en in het bijzonder een dikke proficiat aan mijn twee schatten van leerlingen Mathias en Senne. Super bien fait, les gars !!!

 5. Proficiat! Wat een prestatie! De fietsers en begeleiders mogen trots zijn. We hebben met veel enthousiasme jullie avonturen gevolgd.
  Een goede thuisreis aan iedereen.
  Ann, een oude oud-leerling van Sint Ursula en Gaston, oma en opa van Ries,

 6. Amai chapeau, allemaal verdienen jullie een medaille voor doorzettingsvermogen en engagement! Goeie moed voor de allerlaatste etappe. We kijken uit naar jullie aankomst.

 7. Dag flinke trappers, ofte trappisten en trappistinnen
  Jullie avontuur zit er bijna op. Strakjes de laatste grote inspanning, om elkaar daarna stevig te omhelzen en te feliciteren. Ik supporter mee van op afstand.
  Wat was het hartverwarmend om deze blog te lezen. Jullie hebben samen mooie herinneringen gemaakt!
  Ongelofelijk fier op jullie,
  Sofie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *