Etappe 7

De 2de en pittige dag in de Vogezen: 109km 2224hm. Een kortere rit maar wel met 15 cols! Nu ja, 15 cols, we doen er 2 volledig en die liggen allebei in de eerste 25km, de Col de Hundsruck en de Grand Ballon. De Col de Hundsruck rijden we langs de rustige kant op. Halverwege dalen we zelfs een stukje af. Een ideale klim om wakker te worden en op te warmen voor de hoogste berg van de Vogezen, de Grand Ballon. Met zijn 16 kilometer is deze ook meteen de langste beklimming van de Vogezen. We genoten vooral van deze adembenemende klim. Eens je de top hebt bereikt, waren we ook op het hoogste punt van onze reis. Vanaf de top kan je bij goed weer genieten van een prachtig weids en mooi uitzicht. Zo kun je onder meer de Mont Blanc in de verte zien liggen. Endat was na maximaal 2 uur klimmen het geval. Redenen genoeg om al op de top van de Grand Ballon te bevoorraden. Na de top volgden we kilometerslang de Route des Crêtes, één van de mooiste wegen van Frankrijk die het Noorden en het Zuiden van de Vogezen met elkaar verbindt. We konden zelf ontdekken waarom de Guide Michelin deze weg drie sterren toekent.

En zo kwam de beklimming van editie 6 voor onze wielen. Geen genade maar een klein bier voor al onze fietsers. Ze deden dat super goed en daar mogen ze stuk voor stuk dankbaar voor zijn. Dankbaar voor zichzelf want het is op eigen training, doorzettingsvermogen en wilskracht dat ze dit hebben verwezenlijkt. Wij zijn ontzettend trots op jullie!!

Comments 7

 1. Prachtig geschreven, elke dag opnieuw.
  Wat een knappe prestaties.
  Mooie foto’s, FB-posts.
  We tellen af om voor deze groep de laatste dag te komen supporteren.
  Tot dan

 2. Wat een prestatie tot nu! Proficiat aan iedereen. Dankjewel dat we ook een beetje kunnen meegenieten door de foto’s, filmpjes en verhalen.

 3. Waaauw die landschappen! Maar we hebben nog meer ontzag voor al jullie prestaties! De moedige fietsers die altijd maar doorgaan, de begeleiders die enthousiast blijven aanmoedigen, verzorgen, winkelen, koken,…Wat een fantastisch project 😍

 4. Ook het thuisfront is heel trots op jullie!
  Nog even volhouden en blijven genieten want dit gaan jullie nooit meer vergeten.
  En héél voorzichtig blijven!!

 5. Boeiend! Zo mooi!
  Ik zie dat jullie je inspannen en tegelijkertijd genieten. Knap!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *