Etappe 2

Regen. Elke app voorspelt heel de dag regen. En weet je…elke app heeft gelijk. Maar dat tempert de sfeer niet. De vreugde misschien een beetje maar het krijgt ons niet klein.

Het was een pittige dag. Beklimmingen die niet evident zijn, remmen die last hebben van de regen en koude die typisch Belgisch kunnen zijn. Mooie omgeving zou het zijn maar de mist bepaalde het uitzicht. Ach ja, erger wordt het hopelijk niet. Maar weet je? Fietsers komen aan, laden de camionette uit, zetten de tenten op en genieten van de eerste zonnestralen. Warme chocolademelk en pannenkoeken à volonté en het weer was geschiedenis. Het gaf zoveel energie dat leerlingen hun eigen fiets onderhouden en kuisen…

Rijst, ananas en kip met curry of zoet-zure saus deed de bochten langs de Maas vergeten, de koude bij de bevoorrading verbleken en de kopzorgen smelten. We vinden onze draai, we geraken op elkaar ingespeeld. Heel rustig maar we komen er. Laat ons deze cocon maar verder ontdekken.

Gelukkig geeft dat allemaal ruimte voor meer vrijheid en creativiteit. Voor de eerste keer in zes edities zingen we samen onder begeleiding van een gitaar.

Zo, dit is dag 2. Er is al trots over wat we overwinnen, er wordt ´s avonds gelezen wat ons te wachten staat maar het beste moet nog komen…en is nu ook bezig. Mooier dan dit kan en moet onderwijs niet worden!

Comments 5

  1. Zalig om te lezen! De sfeer zit er -ondanks de regen- al goed in, dat voelen we tot hier 🙂
    Nog veel succes gewenst aan alle toppertjes!!

  2. Bedankt voor het verslag! We keken er al naar uit om jullie vervolg te lezen. Hopelijk zijn de regenbuien nu achter de rug en kunnen jullie volop geniet van het mooiste land dat er bestaat, la douce France (en hopelijk niet la douce souffrance ;-)). Nog een berichtje van Lola aan haar zus en haar vrienden👌👍💖🎂🥐🥯🥯🥯🥯🍩🍩🍪

  3. We volgen met enthousiasme jullie avonturen, geniet er in elk geval van. Het weer kan alleen maar beter worden.
    Groetjes oma Ann en opa Gaston van Ries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *