Eerste dag van de trainingsdriedaagse

De paaspauze zou normaal worden afgerond met een driedaagse training in de Vlaamse ardennen. Vertrekkend vanuit een oud klooster zou er elke dag geoefend worden om in groep te rijden, samen de eerste klassieke hellingen overwonnen worden en ontdekt worden hoeveel eten 100 mensen op een dag eten. Maar ja, zoals ondertussen meer dan een jaar de gewoonte is: Covid-19 gooit roet in het eten.

Daarom een even fijn en volledig volgens de regels alternatief. De hele groep mocht zich per vier inschrijven en kreeg een vertrekuur tussen 9u en 10u op de speelplaats van onze campus. Na de inschrijving ontvingen de groepjes een link naar een roadbook, ofwel voor de rode ofwel voor de zwarte ploeg. Deze kleuren, gebaseerd op de nieuwe outfit, bepalen de volgorde van 3 uitgestippelde ritten: een tocht naar het meest Noordelijke punt van België, een bezoek aan Mega Mindy en zwaaien naar het nationale monument, het atomium.

Op het opgegeven uur nam een groepje een voorraad suikerwafels, bananen, mueslirepen, peperkoek en grenadine aan de tafel van hun kleur. En met tussenpauzes vertrokken de leerlingen, met een groepje begeleiders als eerste en laatste. Andere begeleiders hadden tijdssloten tussen de leerlingen. Zo was er nooit iemand echt alleen, maar wel steeds volgens de regels aan het fietsen. En de zon scheen, en de ijsjes waren te koop, en de sfeer zat er goed in. Blije gezichten en nu goed slapen voor de tweede rit morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *