Editie 6 komt tot een eind

Beste fietser, beste doorbijter

Beste sympathisant, beste riem onder het hart-stekerAlle bergen waar we een jaar voor hebben getraind, zijn overwonnen. ‘Sint-Ursula fietst editie 6’ bracht ons door België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Een reis op het ritme van de fiets waar we landen, streken, dorpjes, bergen en onszelf ontdekten. De ervaring is veel meer dan wat er te vatten is op papier: het plezier van samen te rijden, het steun zoeken bij elkaar in moeilijke periodes, het samen eten en afwassen, het kamperen en elke dag samen leven. Het werd een reis waar we onszelf tegenkwamen en doorbeten, waar we botsten en doorgingen, waar we lachten en weenden, waar we hielpen en troostten. Een grens die we helemaal zelf hebben verlegd, maar een reis die we nooit alleen hadden kunnen volbrengen.


Om nog maar te zwijgen van alle acties die we doorheen het jaar op poten hebben gezet om leeftijdsgenoten in Oeganda aan een fiets te helpen.


Want belangrijker is dat we die 1245 kilometer niet alleen voor onszelf hebben afgelegd. Dankzij deze editie kunnen 497 scholieren in Kenia en Oeganda ook de afstanden in hun leven met de fiets afleggen. Dankzij deze editie kunnen zij ook op ontdekking gaan en fietsen naar een betere toekomst voor hen zelf en iedereen die hen omringen. Hartverwarmender kan onderwijs moeilijk worden. We hopen dat het een ervaring was dat onze deelnemers niet snel zullen vergeten, in ons geheugen staat ze alvast gegrift.Bedankt iedereen
voor de fantastische reis en de steun,
voor de ondersteuning van school en directie,
voor het lekkere eten en de afwas,
voor het verhaal en alle ‘Voverhaaltjes voor het slapengaan’,
voor het gidsen op en af de fiets,
voor het zweet en de lekke banden,
voor het opzetten van acties en het ondersteunen,
voor de vormgeving van dit boekje,
voor de mooie wielertrui, de smoel van deze editie,
voor de warme knuffels en schouderklopjes,
voor de pleisters en zalf,
voor het zoeken van de krak, de piep en het invetten van de billekes,
voor alle babbels,
voor de kansen en ervaring,
voor al het werk dat je niet meteen ziet,
en vooral bedankt voor wie je bent en wat je doet voor anderen.

Het was een plezier om jullie mee te nemen op dit avontuur.Als begeleiders kaarten we even na en denken stiekem over editie 7. Of die er komt en hoe die er zal uitzien, is toekomstmuziek. Maar wij zijn blij, trots maar vooral dankbaar. Wij koelen alvast even af. Lieve deelnemers en sympathisanten, het gaat jullie goed.

Comments 8

 1. Een dikke proficiat voor alle fietsers! Jullie hebben het gehaald, zeg. Wat een onvergetelijke ervaring voor al deze jongeren! Chapeau voor alle begeleiding! En wat een plezier was het om via de blog te mogen meegenieten van al jullie avonturen. Geniet nog lang na iedereen! Het zag er weer beWONDERenswaardig uit!

 2. Veel dank vanuit de school aan de begeleiders!
  Met heel veel zorg en warmte maakten jullie dit fantastisch avontuur voor onze leerlingen mogelijk.
  Zij hebben herinneringen voor het leven.

 3. Het was een eer en plezier om jullie te volgen!
  Dit was zo veel meer dan fietsen …
  Jullie hebben onze jongeren een ervaring voor het leven gegeven.
  Heel veel dank daarvoor.
  Van een trotse mama.

 4. DANK DANK DANK voor deze ongelooflijke ervaring die jullie onze kinderen gaven!! Onder de indruk van de organisatie, geweldige verslaggeving en herinneringen voor het leven!
  mama Ries

 5. Proficiat aan alle fietsers ,wat een prestatie .
  Eveneens proficiat voor de leerkrachten en secretariaat medewerkers die voor de leerlingen zorgen op eender welke manier.
  Ook aan de vrijwilligers die weer op post waren.
  Voor de school die dit mogelijk maakt .
  Het bedrag dat is verzameld om zoveel kinderen te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *