Dit was het trainingsweekend

3 dagen na elkaar op de fiets, een eerste grote test voor de grote reis. In heerlijk weer rijden meer dan veertig leerlingen en hun 13 begeleiders elke dag meer dan 100 km. Klassiekers als de congoberg en de muur worden niet gemeden. Veel zweten en geen grote kwetsuren. Net als op reis wordt bij aankomst de camionette uitgeladen en de dag afgesloten met een kampvuur. De conditie was bij velen dik in orde, in groep rijden wordt beter en veiliger en de begeleiding is zeker dat met voldoende training, luisteren naar het lichaam, rust nemen en concentratie elke leerling de reis aankan. De wil is in ieder geval aanwezig!

Voor het eerst werden de groepen op de voet gevolgd door Swa (de technieker en alles-fixer) en Marie (de verpleegster van lichaam en ziel). Ook de kookploeg gingen de lokale winkels plunderen om alle fietsers te bevoorraden en van ontbijt en avondmaal te voorzien. De niet fietsende ambassadeurs kwamen zelfs een dagje of om een speciaal Oegandees hapje bij aankomst te maken. De rolex, een roerei met groentjes in chapatti, gaf na 100 km terug energie. Wie hiernaar benieuwd is, kan deze lekkernij ook kopen op Benefiets op 11 mei.

Comments 1

  1. Wij blijven het allemaal heel tof vinden en leven mee met iedere grote en kleine inspanning voor deze edelmoedige actie voor Oeganda! Tot 11mei opa en oma van Liezelot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *