De eerste kennismaking met het onbekende

Imwe, (ons eerste woordje Oegandees)

Een eerste blogberichtje is altijd een beetje moeilijk. Je komt aan in een vreemd land; dus veel nieuwe indrukken, geuren, kleuren, noem maar op! Super moeilijk dus om alles duidelijk over te brengen en jullie niet te overstelpen met veel te veel warrige informatie, maar we doen ons best!

Een toffe reis vraagt om een traag begin: namelijk ons vertrek in het kleine België. Daar zouden we gelukkig niet lang meer blijven, want om 10.45u zouden we de trein naar Schiphol nemen. Maar je voelt het al aankomen… Treinen rijden nooit wanneer je ze nodig hebt. Deze keer dus ook niet.
Eventjes stress, maar gelukkig vonden we snel een alternatieve trein, waarbij we moesten overstappen in Rotterdam. Yippie, aangekomen op de luchthaven. Zoekende naar onze gate ontdekten we dat ook dit vervoer ons in de steek liet. Eén uur later dan gepland, konden we eindelijk aan boord van onze ijzeren vogel naar het verre Afrika.
Met nog 2 vluchten van in totaal 10 uur voor de boeg, hebben we redelijk wat eten voorgeschoteld gekregen. Van een enthousiaste stewardess kregen we de keuze tussen “chicken” en “beef” (beiden uitbundig uitgebeeld door de stewardess). Dit werd aangevuld met een lekker slaatje (weliswaar op vliegtuigniveau) en een volledige bus Guava-sap, ons aangeboden door Egyptair. Dit in combinatie met 3 ambassadeurs die nog nooit gevlogen hadden, maakte de vlucht komisch.
Door de vertragingen van het eerste vliegtuig, moesten we een klein spurtje trekken om onze tweede vlucht te halen. Na een vluchtige controle met de quote “No time to check your boardingpass” en het pijnlijke verlies van enkele busjes deo, klommen we uiteindelijk allemaal aan boord van de tweede vlieger.
Enkele dutjes later stapten we over naar een klein busje. Onze chauffeur John begroette ons al lachend. Gezellig dicht bij elkaar genoten we van de stilte en de opkomende Afrikaanse zon, af en toe wegdommelend.

Bij de aankomst in ons verblijf van Bikeventures in Jinja, kregen we een heerlijk lokaal ontbijt. Fruitsla en eitjes à volonté! Terug op krachten gekomen, sprongen we niet veel later op de fiets voor een eerste verkenningstocht door het stadje aan de oorsprong van de Nijl.
Op z’n Afrikaans; lekker chaotisch en toch op het gemakske, reden we langs enkele scholen met zwaaiende kindjes, het Victoriameer, maraboes, een aantal gebedshuizen en uiteindelijk de lokale overdekte markt. Verschillende verdiepen die bruisen van producten, marktkramers met hun kinderen, hevige onderhandelingen, … Een overdondering aan impulsen dus!
Zoals de Afrikaanse traditie het vraagt, aten we ons middagmaal met onze handen. Nadien genoten we van een iets rustigere namiddag; kaartspelletjes, een kleine wandeling in de buurt, middagdutjes en een verkwikkende douche.
Als afsluiter van onze eerste dag nog een overheerlijk avondmaal en allen op tijd naar bed, om helemaal klaar te zijn voor de volgende dag.
Kortom, een leuk dagje met vele nieuwe indrukken!
Heleen, Sabeth en Flisse

Comments 17

 1. Blij jullie eerste bericht vanuit Oeganda te ontvangen.
  We volgden via internet de vluchtgegevens, en hadden dus al door dat jullie met serieuze vertraging vertrokken waren.
  Gelukkig dat jullie met dat spurtje het tweede vliegtuig toch nog gehaald hebben….
  Wat nieuw is voor ons : in Oeganda gaan fietshelmen blijkbaar vlot op de kop, ook bij 16-plussers… 😉
  We wensen jullie nog veel boeiende ervaringen en leven vanop afstand met jullie mee.

 2. Leuk om te lezen dat jullie er uiteindelijk toch goed geraakt zijn. Die geuren en kleuren gaan jullie nooit meer vergeten, neem het maar goed in jullie op. Dat chaotische zal ook wel wennen ;-). Heel veel plezier en doe dat daar goed hé, ambassadeurs. Dikke knuffel en ook een hartje <3

 3. Dat ziet er daar supergezellig uit. We zijn al benieuwd naar de vervolgverhalen. Geniet met volle teugen van de reis, de nieuwe ervaringen, de mooie natuur, het leuke gezelschap…
  Liefs, Nathalie en Robbe xxx

 4. Knap werk, Dykers! Stiekem oefenen met het kaarten. Ik kijk uit naar uw progressie voor het volgende spelleke ‘zenuwen’. Geniet van de coole trip!

 5. Hallo allemaal! Al veel ervaringen precies om nooit te vergeten ! Sprinten naar een ander vliegtuig kennen we al ( nietwaar Sofie ?) maar de rest is al om te vertellen aan jullie kleinkinderen. We kunnen niet wachten tot het volgende verhaal..

 6. Wij zijn stiekem een beetje jaloers…;-) en vertrouwen volop op de jeugd die zich openstelt en inleeft in de wondere wereld van t ongekende! We kijken mee uit naar jullie ervaringen en volgende verhalen.., veel hartverwarmende groeten voor iedereen! Tot lees!

 7. Gelukkig dat jullie die vlucht toch gehaald hebben… Amai spannend!!
  Leuk verslag! Ik zie ook dat er al flink wat geschreven wordt in die dagboekjes, dat belooft fijne verhalen en indrukken als jullie terugkomen. Geniet van het onbekende, de ontmoetingen, de vrolijke Afrikaanse chaos,… Wat starten jullie aan een zot avontuur! Succes! x

 8. Grote moe en grote va
  Knappe gasten om zo al ambassadeurs te zijn van jullie school.
  Geniet ervan met volle teugen, met open ogen en een groot hart .

 9. grote moe en grote va

  Knappe gasten om zo al ambassadeurs te zijn van jullie school
  geniet ervan met volle teugen , met open ogen en een groot hart .

 10. Grote moe en grote va

  Knappe gasten om zo al ambassadeurs te zijn van jullie school .
  geniet ervan met volle teugen , met open ogen en een groot hart .

 11. Superleuk verhaal, schitterend geschreven, en het ziet er fantastisch uit. Geniet er allemaal maar van, (ons Martha vond het met handen eten echt wel cool , dat doet ze ook graag ;-)) . Dikke knuffels van ons allen!!!
  Martha, Anna, Michel en An

 12. Super leuk verhaal…onvergetelijke ervaringen voor heel jullie groep. Enjoy Sofie en co ✊?grtjs Nico

 13. Om een of andere reden lees ik nu pas deze blog, na de anderen, maar de volgorde is niet zo belangrijk lijkt me…
  jullie toche is adembenemend ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *