Dag 8

Na heel wat glooiende ritten, nog eentje van Gray naar Montigny sur l’Ain. Een etappe van 111,5 km maar 1519 hoogtemeters. Er is met andere woorden een verandering van landschap. Na de Vogezen zijn we nu in de Jura beland. Hoge plateaus, rotsformaties en grillig landschap. Met 2 korte en 1 lange beklimming tot 23,4% een mooie voorbereiding op Alpe d’ Huez.

Een steen op de weg heeft er voor gezorgd dat 2 leerlingen gevallen zijn. Na een grondig onderzoek door artsen bleek de schade heel goed mee te vallen. Enkel schaafwonden en de schrik op het lijf. Moedig als ze zijn komen ze glimlachend de camping op. Langs alle kanten verwennerij met een ander, beter bed, hamburgers en cheeseburgers aan tafel gebracht en drank naar keuze. Na het kopen van een nieuwe helm stapt de eerste morgen terug op de fiets. De andere leerling moet nog wat bekomen en gaat een dagje mee achter de schermen met het logistieke team. Eind goed…

Gelukkig zijn er nog zekerheden: rivieren om te zwemmen tijdens de bevoorrading, vieruurtjes en avondeten à volonté en zweten om het doel te bereiken.

Comments 3

 1. de aantocht is in zicht. Gelukkig zullen veel supporters zijn. Door omstandigheden lukt het me niet om daar te zijn.
  Kan er iemand Marius een schouderklopje geven boven op de berg en hem laten weten dat ik ongelooflijk trots op hem ben?
  Hij weet dat ik trots op hem ben, maar de magie bovenop die berg na de moedige tocht moet onbeschrijflijk zijn en niet vervangbaar.
  alvast een ongelooflijke dankjewel <3
  geniet met zijn allen van het magisch moment. Jullie hebben er met zijn allen naar toe geleefd en er hard voor gewerkt. Alleen meer respect voor jullie allemaal.

  1. Post
   Author
 2. Ik rij mee de berg op en zal hem voor jou een schouderklopje geven onderweg (als ik hem jan volgen tenminste!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *