Dag 7

Van Fontenoy-le-Château naar Gray. Een glooiende rit van 103 km met 925 hoogtemeters. 5 korte klimmetjes van maximum 2,3 km en 17%. Rustig genieten van de Saône, zowel er langs als er in. Met torens uit de 12de eeuw, kastelen uit de 16de eeuw en kerken van alle tijden. De Vogezen tonen hun mooiste kant. De zonnebloemen staan nog niet volledig open maar keren zich al naar de zon. Heerlijke streek!

En het fietsen gaat ontzettend vlot. Iedereen blijft heel oplettend maar het genot van het bewegen en het samen heuvels overwinnen, blijft constant. De eerste stukken aan de fietsen komen bovendrijven, maar de kookploeg helpt de slachtoffers graag met schrobben. Kleding kan eindelijk gewassen worden dus de avondlijke verhalen vinden plaats rond het wasmachine. De vorige camping was zo tevreden over het gedrag van onze leerlingen, het project en ons (goed) doel; dat ze de kostprijs van de overnachting doneren aan CooP-belgium. Zelfs tijdens de reis helpen we nog 2 kinderen aan een fiets.

Het is duidelijk dat we al een week samen op pad zijn. Leerlingen weten waar de tafels en banken moeten staan, waar ze toiletpapier en afwasmiddel vinden en dat er vanaf het avondeten frisdrank en chips gevraagd mag worden. Ze weten dat moeke enkel verpleegt bij aankomst en na het eten (en vlak voor vertrek) en de leerlingen helpen Swa bij het onderhoud van hum fiets. Jargon wordt over de hoofden heengeslingerd en leerlingen kuisen zelf hun ketting, fiets en kader. We maken ons langzaam op voor de bergen en uiteindelijk voor de plek waar we al een jaar naar toe werken: Alpe d’ Huez. Wij zijn er klaar voor!

Ah ja, morgen komt de lokale pers weer foto’s trekken. We lijken een must-see te worden.

Comments 15

 1. Wauw, ziet er superplezant uit. Hoera voor de dappere fietsers. Vergeet niet te genieten. Dankjewel voor de dagelijkse nieuwtjes. Zo blijven we als supporterende thuisblijvers toch een beetje mee.

 2. Heerlijk om steeds deze berichten en foto’s te mogen ontvangen. Enorm veel respect voor heel de ploeg!
  Geniet er nog van…

 3. ’t Is heel tof om te zien hoe jullie dit allemaal klaargespeeld krijgen! Hoedje af… We kijken hier elke dag uit naar julie foto’s en verhalen!
  Nog veel plezier in en naast het water…

 4. Het is zo fijn om op deze manier mee te kunnen volgen!
  Zo te zien vinden jullie een goed evenwicht tussen afzien en genieten! In beide gevallen gewoon alles geven.
  Ik ben supertrots x

 5. Jullie doen dat heel goed. We duimen voor iedereen.

  Nog heel veel fietsplezier.

  Tante Kristine en nonkel Jan ?

 6. Het is heerlijk om aan de hand van de foto’s en de filmpjes mee te kunnen genieten van de geweldige sfeer! Ik ben ook zo blij te lezen dat de kookkar er voor zorgt dat de kookploeg net wat tijd over heeft om ’s avonds ook eens te gaan zitten of om wat cultuur op te snuiven. Echt waar, jullie verdienen dat! Want die job is ook niet te onderschatten ;-). Hartverwarmend is het om te lezen dat een camping er nog voor zorgt dat we 2 kinderen extra kunnen helpen. Er verschijnt alleen maar een lach op mijn gezicht en ik heb nog meer fomo.
  Ik heb zoveel respect voor jullie allemaal! Doe dat allemaal nog goed de komende dagen.
  Veel kusjes, knuffels en vooral veel hartjes

 7. Waw, zo heerlijk om mee te volgen! Een dikke pluim voor de fietsers, maar vooral ook een enorme dank je wel aan heel de begeleidende ploeg!

 8. Jullie zijn allemaal top : heerlijke foto’s (ik denk wel dat Boris zich verstopt ; ) ) en bedankt ook aan alle begeleiders om zo goed voor onze kroost te zorgen !!
  Top initiatief : ik wou dat ik zelf nog 18 was en meekon
  Nog veel succes om de laatste loodjes te fietsen en te begeleiden !!
  Tot in Alpe d’Huez !!

 9. Wat fijn om met jullie verhalen en foto’s te mogen meegenieten. Een mooie mix van fun, kameraadschap, afzien, natuur, cultuur en (af)-was. Bedankt aan iedereen die dit tot een onvergetelijk avontuur maakt. 1000x merci. Rendez-vous au sommet.

 10. Heerlijk om de foto’s te bekijken. Je wordt er echt goed gezind van en chapeau ook aan de koks want het eten ziet er super lekker uit!
  Wat een ongelooflijk team zijn jullie 🙂
  Tot weldra en succes nog met de komende kilometers.

 11. Wij zijn hier supertrots op jullie allemaal! Heel knap wat jullie doen en fantastisch dat jullie zelfs onderweg nog voor twee extra fietsen kunnen zorgen!
  Aan de kookploeg: wat een aanpak en organisatie!
  Zelfs de aardappelen, de brochetten en de worsten lijken tot op de millimeter gestructureerd te liggen! 😉

 12. Hoe leuk is het om jullie te kunnen en mogen volgen! We zijn enorm fier en dankbaar… dankbaar voor dit mooie project, de kansen die de kinderen krijgen, de ervaringen, de sfeer,…
  Geniet er nog van en tot aan de voet van den ‘alpe’ !
  Lena, Stan, Papa en mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *