dag 4

25 graden doet wonderen. Bij het ontwaken kregen we bezoek van de lokale pers. De tamtam had zijn werk gedaan en voor ons circus vertrok, wilden ze nog een interview en een foto. Ze waren onder de indruk.

Van Varennes-en-Argonne naar Heudicourt-sous-les-Côtes, een glooiende rit van 122 km en 1400 hoogtemeters met een beklimming van Côte Douamont (max 13%), Côte Les Eparges (max 14%) en Dommartin la Montagne (max 11%). We volgden de frontlinie van de eerste wereldoorlog waarbij het fort Douament een ideale plek is voor de bevoorrading. Het fietsen ging vlot, de groepen kwamen tegelijk aan de bevoorrading en hadden er zin in. Massa’s eten later vertrokken ze voor hun tweede deel van de rit. Het is de eerste keer tijdens de vierde editie van Sint-Ursula fietst dat er vier opeenvolgende dagen op de fiets wordt gezeten. En er wordt niet geklaagd, integendeel. De fietsers beginnen het plezier er van in te zien, genieten van de rit en de omgeving. Ze is dan ook de moeite. Rijden door de Amerikaanse militaire begraafplaats in Romagne-sous-Montfaucon en het bijhorende memorial, fietsen langs een 12de eeuwse burcht en velden zo ver als je kan kijken.

Op de camping aankomen is niet uitgeblust en doodop. Aankomen is rustig de vrachtwagen uitladen, meteen adem te hebben om de dag te overlopen en te bedanken voor het eten en een voetbal vragen om samen nog wat los te lopen. Dag 4 was een mooie dag.

Comments 14

 1. Leuke dagverslagen en prachtige foto’s,… We genieten er elke dag van. Bedankt!!!

 2. Bedankt voor de leuke verslagjes, foto’s en filmpjes …
  Tof om zo een beetje mee te kunnen proeven van de sfeer tijdens deze unieke reis!

 3. Mooie beelden die de reis situeren en de veelzijdigheid aantonen van dit project; sportieve inspanning, educatieve stops en ontspanning achteraf. Mooi werk ook van de fotograaf van dienst. Iets meer herkenbare gezichten zou nog een surplus zijn voor de thuisblijvers. Mooi halfweegs geraakt; de tweede etappe met dezelfde spirit en voldoening naar de top ! T. irm.

   1. Post
    Author
 4. Lieve collega’s en leerlingen
  Dank voor jullie fijne verhalen en mooie foto’s! Nog veel moed gewenst. En vooral genieten!
  groetjen
  Lieve

 5. Fantastische levenservaring om nooit meer te vergeten! Deze ervaring zeker doorgeven aan het nageslacht! Ze zullen jullie er later dankbaar voor zijn. Nietwaar Nelis?
  Mouchi en Vava..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *