dag 3

Goed en slecht nieuws vandaag. Het goede nieuws is dat iedereen met een nieuwe dosis zelfvertrouwen op de camping is geraakt waar veel douches zijn en waar een rivier stroomt. De uitbater wil heel graag blind zijn voor de zwemmende leerlingen die een verbodsbord negeren. Ze hebben in hoge temperaturen weer veel beklimmingen afgelegd en na de bevoorrading was het glooiend. Maar daarom niet minder afmattend. De lokale bevolking is zo onder de indruk dat 7 mensen foto’s komen nemen van onze doortocht.

slecht nieuws: de jeugd is onvermoeibaar. Daarom hebben we een begeleide wandeling gedaan in Varenne, naar het monument waar de Amerikanen on 1915 een verwoede poging deden om het Duitse leger terug te duwen en waar de laatste grote koning van Frankrijk, Louis XVI, gevangen werd genomen tijdens zijn vlucht na de Franse revolutie. Kwestie van de educatieve waarde van Sint-Ursula fietst hoog te houden.

We volgen nu de frontlinie van WO I. Langs monumenten waar 100 jaar geleden geschiedenis werd geschreven en waar we nu kort bij stilstaan. Onze strijd tegen hitte en hellingen valt in het niets bij dit historisch besef maar is ook een erkenning waard.

Iedereen vindt zijn plek in de groep en er begint een systeem te ontstaan. Ze strijden ook, niet op leven en dood maar ook op doorzetting. Het is nu afmattend en bevredigend. Onvermoeibaar zijn heeft zo ook zijn mooie kanten.

Comments 12

 1. Wat een onderneming en wat een doorzetting!! Zo knap!
  Bedankt voor het verslag en de foto’s, ook van de kookkar, want daar kon ik me niets bij voorstellen.
  Xxx
  Johan en Wendy

 2. Ik kan het geloven dat ze daar onder de indruk zijn van jullie!
  Dat zijn we hier ook!
  Super om te mogen meegenieten via jullie verhalen en foto’s.
  Nog veel moed voor de komende etappes!

 3. Dat moet een fantastische reis zijn, met een fantastisch doel…
  Jullie zijn allemaal helden!
  We volgen, via deze blog, jullie reis met veel plezier en toch ook een beetje spanning.
  Geniet, bijt door, ga ervoor en…tot binnenkort op de top.

 4. Wij zijn zo fier op jullie! Geniet er van want het is een unieke belevenis die jullie nooit zullen vergeten ! Oma en opa van Lise Colman

 5. Zalige foto’s! Wij genieten mee! Waslijnen met fietsbroekskes en hotdogs!
  Jullie zijn allemaal ongelooflijk straf, in zulke temperaturen deze prestatie neerzetten! Onvermoeibaar zo blijkt! Volhouden, hè jongens!

 6. Bijna onherkenbaar in gewone kleding ;-). beweging, cultuur, gezonde voeding en plezier. fantastisch !!! Jullie zijn helden. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *