Dag 1

Zo we zijn vertrokken. Zo we zijn weg voor het slotstuk van de vijfde editie. En neen, corona domineert ons niet. We hebben een hele risicoanalyse en houden met zo veel mogelijk rekening, maar plezier is er nog steeds. De regen stortte over ons neer, de wind kwam van alle kanten maar de eerst rit heeft heel wat in petto.

Elke dag legt een collega via een video vanuit haar/zijn expertise uit wat het thema van de volgende dag is, welke boeiende plekken we op onze ronde van België gaan tegenkomen. Vandaag stond in het teken van de grootste diefstal uit de Belgische geschiedenis: de rechtervaardige rechters. Langs mogelijke verstopplaatsen en mogelijke daders reden de fietsers tot aan de camping in Nevele. Daar werden we verwelkomd in een warme serre, een heerlijke zorgboerderij waar de leerlingen genoten van een rondleiding achter de schermen. Drie hotdogs, massa’s pasta en een dessert later, was de vermoeidheid van de dag daar.

Het was een vermoeiend schooljaar en een emotionele dag. Het is de eerste meerdaagse schooluitstap in 1,5 jaar en we hebben een jaar heel hard gewerkt. 1650 kg schoolmateriaal is in Oeganda beland, in de handen van leerlingen die het broodnodig hebben. 61390 euro zorgt er voor dat 410 leerlingen in Oeganda ook kunnen fietsen en beter op school geraken. Bedankt aan alle sympathisanten, bedankt aan iedereen die van ver af en dicht bij een schouder wil zijn of mee trekt. Er is geen mooiere start van deze fietsreis te bedenken. Merci aan iedereen, want dit is waar we naar willen streven. Wij genieten hier nog even van de regen op onze tent, want morgen is het een mooiere dag.

Slaap zacht, bedankt en merci. Want wij hebben er zin in!n

Comments 23

 1. Het deed toch wel een beetje pijn om jullie allemaal te zien vertrekken gisteren. De goesting droop er echt vanaf, alleen maar lachende gezichten gezien…

  Hopelijk is de eerste nacht goed meegevallen en zijn de plooitentjes snel opgeplooid. Go go go go!!!

  Of zoals de nieuwe kreet luidt: Ihr schafft das 🙂

 2. Complete andere outfits dan tijdens de proclamatie 🙂
  Heel veel succes allemaal. Geniet van dit avontuur!

 3. Ondanks een ganse rit in de regen niets dan lachende gezichten.
  Top bende !!! jullie zijn geweldig !

 4. Proficiat met het mooie bedrag dat jullie bij elkaar hebben gekregen, en nog veel plezier de komende dagen!

 5. Fijn dat het mogelijk werd gemaakt en dat er creatief werd gezocht naar een creatieve oplossing. Geniet van jullie reis ‘samen’ voor anderen. Hoe mooi kan het zijn.

 6. Jullie zijn goed bezig!!
  Geniet ervan en zorg goed voor elkaar!
  En voorzichtig zijn, hé!!

 7. Fijn om te lezen! Dankjewel aan alle begeleiders voor zoveel enthousiasme!
  Geniet ervan!

 8. Heel veel succes iedereen!! Jullie doen dat nu al super goed!!
  Ps nog een kusje aan ons julieke

 9. Jullie zijn allemaal toppers: de fietsers én de ondersteuners. Geniet van deze tocht.

 10. Oh wat heerlijk om te lezen. Dankjewel om ons mee te laten genieten van dit geweldige avontuur en prachtig initiatief. DIT is wat de tieners (en begeleiders wellicht 😉 nu zo broodnodig hebben: buitenlucht en verbinden met mekaar. Geniet er van!

 11. We volgen jullie belevenissen op de voet. Het is zo’n knap project! Chapeau voor alle fietsers en veel pluimen op de hoed van de organisatie!

 12. We volgen jullie belevenissen op de voet. Chapeau aan alle fietsers, wat een inspanning zo op het einde van het schooljaar! En veel pluimen op de hoed/fietshelm van alle begeleiders!

 13. Een ronde van België zou er geen zijn zonder het typische weertje! Gelukkig is daar het geruststellende spreekwoord “…”. Tonnen respect voor jullie allemaal! Geniet en beleef!

 14. Le Tour de la Belgique, dat is zoveel meer dan de Tour de France. Dat is goed doel, vriendschap, teamspirit, oog voor detail, klaar staan voor een ander, leraren en leerlingen die mekaar anders leren kennen, en veel dat de thuisblijvers missen. Tous ensemble tous ensemble hej hej hej!

 15. Wat een fantastische jonge mensen zijn jullie. Proficiat en geniet van jullie tocht !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *