Benieuwd naar alle verhalen?

Om alles te laten bezinken en om alle aspecten van het land te ontdekken, hebben we net drie dagen de overweldigende natuur van Oeganda ontdekt. Prachtige vergezichten, ondergaande zon boven Lake Albert en wilde dieren waar ze thuis horen.
Toch is dit niet het eerste wat in ons zal opkomen wanneer we terugblikken op deze inleefreis. Vele vragen zijn beantwoord en deze antwoorden zijn genuanceerder. Vele aspecten zijn onderzocht: samenleving, ecologie, natuur, politiek, economie, religie, cultuur,… en toch blijft het een opdracht om het volledige verhaal te blijven zien in de veelheid aan persoonlijke verhalen en getuigenissen. We zijn er meer dan ooit van overtuigd dat een fiets een meerwaarde is voor mensen, zeker in Oeganda. Niet enkel door het zelf te beleven, ook door mensen te spreken en te bevragen.
Onze reis zit er op maar het werk zal nu beginnen. We hopen met Sint-Ursula fietst zo veel mogelijk kinderen in Oeganda te kunnen helpen en kunnen al jullie hulp hierbij gebruiken. Daarom vertellen we graag met veel passie over onze inleefreis, ontmoetingen en gevoelens op de Oegandavond. Deze vindt plaats op Campus Sint-Ursula Lier op maandag 21 november om 19u. Er zal een hapje en drankje te koop aangeboden worden waarvan de opbrengst naar de fietsen gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *