Dag 2: iets met helden

Het was een droge nacht. Na het bezoek aan de serre op de vorige camping, werd alles gedroogd in een verwarmde serre die voor ons was ingericht. De kletsnatte eerste dag had ons kou gemaakt tot op het bot. Een ontbijtbuffet per bubbel met warme koffie was een leuke maar magere troost. Maar op dag twee werd via Brugge en Damme de zee bereikt. De ronde van België nadert zo een mythische plek.

Op een paar kleine valpartijen na is alles goed verlopen. Wind tegen, 4 uur in de lokale fietsenwinkel en hard gekookte eieren als extra bevoorrading; dat is dag 4. Maar ook stoer naar het strand wandelen, naar de zee spurten of leuzes verzinnen met het diertje van je bubbel, ook dat is dag 4. Het was de dag in de voetsporen van de Bourgondiërs, in navolging van grootse daden, moeilijke beslissingen maar steeds fier en met pracht en praal. En zo verliep ook dag 2.

Onze tweede camping ligt aan de voet van de Ijzertoren. We slapen op de frontlinie, waar meer dan 100 jaar geleden de hel op aarde was. Morgen duimen we niet enkel voor hetzelfde weer, maar fietsen we ook verder langs de sporen van de Groote Oorlog. Een degelijke portie besef dat wordt doorgespoeld met vieruurtjes, hoofdgerecht en nagerecht. Het is een heel fijne en behulpzame groep leerlingen. Ze absorberen de sportieve inspanning, zijn geïnteresseerd in wat ze zien en zijn ontzettend sociaal. Heel aangenaam om zo je schooljaar af te sluiten.